Erkek Gömlek Çeşitleri gömlek erkek renkli Erkek Gömlek Modeli ucuz. Kravat erkek gömlek çeşitleri çizgili erkek gomlek tek. Papyon Erkek Gömlek Modelleri ekose Erkek Gömlek Modelleri polis. Erkek Gomlek Erkek Gömlek kısa Erkek Gömlekleri kiz. Erkek Gömlek Modeli erkek gomlek orjinal kravat tek. Erkek Gömlek Çeşitleri Erkek Gömlek kiz Erkek Gömlek Modelleri ekoseli. Erkek Gömlek Modelleri papyon kiz gömlek erkek mat.
  • Erkek Gömlek

 

 

 

 

 

 

 

SAYIN Gömlekleri imalat ve satış ile kaliteyi ucuza Alabilirsiniz.

GÖMLEĞİ GÖSTEREN YAKASIDIR...
Gömlek seçimi kişinin ayrıntılara karşı duyarlılığını ele verir. İnce bir zevkin ve statünün simgesi olarak görülen gömlek, hemen her kesimden ve her yaştan insanın tercih ettiği bir giysidir. Ayrıca iş hayatında da vazgeçilmez bir yeri vardır. Moda yazarı Carol Conop, bir iş adamının kariyeri boyunca ortalama 500 adet gömlek satın aldığını ve bu iş için 20 bin dolardan fazla para harcadığını belirtiyor. Ayrıca Conop’a göre; ne kadar zevkli giyinirseniz, iş hayatında o kadar başarılı ve güçlüsünüz, dikkatli bir gömlek ve kravat seçimi de detaylara karşı ne kadar hassas olduğunuzu gösterir. Zevkli bir gömlek seçimi ile bulunulan her ortamda hayranlık ve ilgi uyandırmak mümkündür.

GÖMLEK SEÇERKEN
 
İyi bir gömleğin en önemli özelliği, bedene uyumudur. Gömlek ne üzerinizden dökülecek kadar bol, ne de vücut hatlarınızı ortaya çıkaracak kadar dar olmalı. İdeal gömlek, manşeti ceketin altından yarım parmak görünecek tarzda olandır. Gömlek mümkünse pamuklu kumaştan seçilmeli ve düğmeleriyle kumaşı birbirine uygun olmalı.
 
İyi bir gömleği gösteren en önemli ayrıntı yakasıdır. Dikkati çeken ilk şey, yakanın giyilen takım elbiseyle ve kişinin yüz şekliyle uyumlu olmasıdır. Uzun ve dar yüzlü erkeklerin uzun yaka, yuvarlak yüzlü erkeklerin ise geniş yaka kullanmaması önerilir. Gömlek aynı zamanda iyi bir armağandır. Gömlek alacağınız kişi sakin bir kişiliğe sahipse, geniş yakalı bir gömlek; sert bir yapıya sahipse yüksek yakalı bir gömlek seçmek daha uygun olur.

GÖMLEKLERİN ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLLARI
 
Yıkama ve ütüleme talimatlarına uyun.
 
Gerekmedikçe yıkama ısısını 40 derecenin üzerine çıkarmayın. Gömlekleri aynı özelliklere sahip ürünlerle birlikte yıkayın, yıkama esnasında dolaşımın sağlanması için makineyi tam doldurmayın. Hem gömleğin kolay ütülenebilmesi hem de daha uzun ömürlü kullanılabilmesi için yıkama sonrasında gömleği sıkmadan, askıda kurutun. Gömlek hafif nemliyken, talimatlara uygun ısıda ve buhar vererek ütüleyin.
 
MAKİNEDE YIKAMA YAPARKEN
 
Renkli gömlekler çamaşır makinesinde, yalnızca renkli çamaşırlar için hazırlanan çamaşır tozlarıyla ve yumuşatıcı kullanarak yıkanmalılar. Su sıcaklığı, 30 dereceden daha yüksek olmamalı. Çok sıcak su, renkleri bozabilir ve kumaşın çekmesine sebep olabilir.

ELDE YIKAMA YAPARKEN
 
Renkli gömlekler saf sabun tozu veya renkliler için hazırlanan elde yıkama deterjanı ile yıkanmalı. Beyazlar ise herhangi bir elde yıkama deterjanıyla yıkanabilirler. Kirli gömlekler fazla bekletmeden yıkanmalılar; çünkü kir ve terdeki asit ya da kullandığınız deodorant, kumaşı ve kumaşın renklerini bozabilir.

ilk gömlek icadı:

Gömlek, ilk olarak 3. yüzyıl başlarında Roma’da “tunica interior” adıyla kullanılmış. Bu yüzden gömlek deyince akla gelen ilk ülke de İtalya oluyor. Bu dönemde gömlekler, bir kumaş parçasının ortasına kafanın geçebileceği kadar bir delik açılarak dikilmiş ve düğmesiz oldukları için kemerle birlikte kullanılmış. Daha sonra Fransa’da da yaygınlaşmaya başlayan gömleğe, 8. yüzyılın sonlarına doğru “chemise” (şömiz) adı verilmiş. Ortaçağ’a gelindiğinde ise gömlek bütün batı ülkelerinde asillerin en çok kullandığı giysi olmuş. Kılıç turnuvalarında ve savaşlarda zırhlarının üzerine gömlek giyen erkekler; savaş dönüşü, kanla lekelenmiş olan gömleklerini, cesaretlerinin ve aşklarının bir simgesi olarak sevdikleri kadınlara armağan etmişler.

Rönesans’tan itibaren gömlek giymek, toplumsal statünün bir göstergesi haline gelmiş. 1860’lı yıllarda ise ilk renkli gömlekler pastel tonlarda üretilmeye başlanmış. Genellikle ketenden dikilen gömleklere zamanla yaka kısmı eklenmiş ve boyları da biraz kısaltılmış. Modern çağda bir sembol halini alan gömlek, kadın-erkek herkesin severek kullandığı bir giysi haline gelmiş.

 


yukarı git